Bel ons Mail ons

Makelaar Almere Oosterwold

Wonen in de Unieke Woonwijk Almere Oosterwold

Ontdek het unieke karakter van Oosterwold in Almere, een bijzondere woonwijk waar ruimte, vrijheid en duurzaamheid hand in hand gaan.

1. Diensten van Van Westrhenen als NVM Makelaar in Oosterwold

Als NVM makelaar in Oosterwold biedt Van Westrhenen uitgebreide diensten aan om kopers en verkopers te begeleiden in deze bijzondere woonwijk. Van advies over prijsstelling en presentatie tot het vinden van de juiste koper of woning, Van Westrhenen biedt expertise en ondersteuning gedurende het gehele proces.

2. Geschiktheid voor Expats

Oosterwold heeft de aandacht van Expats getrokken vanwege de ruimte, groene omgeving en het unieke concept van zelfbouw. Voor expats die waarde hechten aan vrijheid en eigen inbreng in het ontwerp en de bouw van hun woning, kan Oosterwold een aantrekkelijke optie zijn.

3. Voorzieningen en Openbaar Vervoer

De woonwijk is bewust opgezet met een focus op duurzaamheid en natuur. Hoewel Oosterwold een landelijk karakter heeft, zijn er binnen redelijke afstand supermarkten en andere voorzieningen te vinden. Wat betreft openbaar vervoer zijn er busverbindingen naar Almere Centrum en Amsterdam, maar het is belangrijk om te beseffen dat de wijk zich in een groene omgeving bevindt.

4. Voordelen van Wonen in Oosterwold

Oosterwold biedt bewoners de kans om hun droomwoning te creëren in een groene en ruimtelijke omgeving. Het unieke concept van zelfbouw geeft mensen de vrijheid om hun eigen stempel op hun huis en omgeving te drukken.

5. Woningmarkt in Almere in 2022

In 2022 was de woningmarkt in Almere, waaronder Oosterwold, dynamisch en competitief. De vraag naar woningen overtrof het aanbod, wat resulteerde in stijgende prijzen en snelle transacties. Dit kan van invloed zijn op potentiële kopers die Oosterwold overwegen.

6. Waar Op te Letten bij Wonen in Oosterwold

Potentiële kopers moeten zich bewust zijn van de zelfbouwvereisten en de tijd die nodig is om een woning te realiseren. Ook is het belangrijk om de bereikbaarheid van voorzieningen en eventuele reistijden naar werkplekken in overweging te nemen.

7. Alles wat je moet weten over een Woning Kopen in Oosterwold

Bij het kopen van een woning in Oosterwold moeten kopers rekening houden met specifieke regels en voorschriften met betrekking tot bouwen en duurzaamheid. Het is essentieel om een ervaren makelaar zoals Van Westrhenen in te schakelen om door het proces te navigeren.

8. Bekendheid van Oosterwold

Oosterwold staat bekend om zijn onconventionele benadering van stadsontwikkeling, waarbij bewoners een grote mate van invloed hebben op de fysieke indeling van de wijk. Het gebied heeft ook aandacht getrokken vanwege de focus op duurzaamheid en gemeenschapszin.

9. Inwonersaantallen en Toekomstverwachtingen

Op dit moment wonen er enkele duizenden mensen in Oosterwold, maar de wijk is nog volop in ontwikkeling. Met de verwachte groei en uitbreiding van de wijk zullen in de toekomst meer mensen hier een thuis vinden.

10. Bouwjaar en Ontstaan van Oosterwold

Oosterwold is begonnen in 2009 en is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, overheid en andere partijen. Het concept van zelfbouw en duurzaamheid staat centraal in de ontwikkeling van deze bijzondere woonwijk.

Almere Oosterwold Taxatie

Voor het financieren van een woning heb je een gevalideerd taxatierapport. Dit is een rapport dat wordt gemaakt door een taxateur en extern gevalideerd (gecontroleerd) door een validatie instituut, zoals het NWWI. Jouw niet-standaard woning in Oosterwold moet dan in een sterk gestandaardiseerd stramien passen. Bovendien is iedere woning in Oosterwold weer zo anders dat een taxateur veel onderzoek moet doen om alle aspecten van de woning te doorgronden. Een uitdaging die onze taxateurs met liefde aangaan.

NWWI gevalideerd rapport € 799,-
Binnen 2 weken geleverd

Almere Oosterwold woning verkopen

Als je jouw woning verkoopt ben je verplicht jouw koper volledig te informeren, de zogenaamde informatieplicht. Een woning in Oosterwold heeft ingewikkelde juridische constructies, bijzondere rechten en plichten en ongewone installaties. Het informeren van je koper kost daardoor veel tijd en vraagt zorgvuldigheid. Wij zijn inmiddels uitgebreid bekend met alle bijzonderheden die Oosterwold met zich meebrengt. Wij nemen de informatieplicht van je over. We nemen uitgebreid voor de bezichtiging en nodigen geïnteresseerden daarnaast ook uit bij ons op kantoor, voor een uitgebreid informatief gesprek. Daarnaast krijgt u uiteraard de volledige begeleiding die u van ons gewend bent. Een uitgebreid publiciteitspakket, advies, onderhandelen, opstellen van de koopakte, begeleiding bij inspectie en overdracht en begeleiding bij conflicten.

Nodig ons uit bij u thuis voor een vrijblijvend gesprek en ontvang van ons een gratis waardebepaling van uw woning inclusief een offerte.

Conclusie

Wonen in Oosterwold biedt een unieke kans om jouw droomwoning te realiseren in een groene en ruimtelijke omgeving. Met de hulp van ervaren makelaars zoals Van Westrhenen kun je door het proces van zelfbouw en woonwijkontwikkeling navigeren en het meeste halen uit deze bijzondere levensstijl.

Ilonka Soeters NVM Makelaar-Taxateur – Specialist Oosterwold
© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead