Bel ons Mail ons

Makelaar Almere Haven

Ben je op zoek naar een makelaar in Almere Haven, of wil je je huis in deze wijk juist verkopen? Bij van Westrhenen Makelaardij ben je aan het juiste adres. Wij begrijpen dat het kopen van jouw droomhuis, of het verkopen van uw huis tegen een goede prijs, een behoorlijke uitdaging kan zijn. Als je het maximale uit dit proces wil halen, dan kan een makelaar het verschil maken. Onze makelaar in Almere Haven kent de markt, en kan een waardevolle gids zijn tijdens dit proces.

Wonen in Almere Haven

Almere-Haven ligt aan het Gooimeer. Het centrum van het stadsdeel ligt dan ook rondom een haven. Hier vind je goede restaurants, heerlijke terrasjes en mooie uitzichten. Hier wordt ook jaarlijks het Almere-Haven festival gehouden, waar je kan genieten van muziek, kunst, antiek, goed eten en goed drinken. 

Aan de andere kant wordt Almere-Haven omgeven door het Kromslootpark, waar je Nederlands moeras en nat bos kan ervaren. Het gebied is sinds kort van Staatsbosbeheer die in 2019/2020 het bos gaat herinrichten, onder andere met nieuw observatiepunten. In het verlengde van het Kromslootpark ligt het Vroege Vogelbos. Hier kan je genieten van schapen (met een leuke speurtocht voor kinderen) en mooie wandelroutes. Ook de theeschenkerij van het Eksternest vind je hier.

Almere-Haven heeft geen eigen station. Wel ligt de wijk tegen de A6 aan. Voor degene die graag met de auto naar het werk gaan is dit een ideale wijk. 

Naast de sfeer in de wijk is er ook een breed scala aan moderne voorzieningen. Er zijn verschillende winkels en supermarkten waar je terecht kan voor dagelijkse boodschappen, maar ook als je op zoek bent naar gezelligheid zijn er voldoende restaurants en cafés om uit te kiezen. Wil je liever naar een theatervoorstelling of iets anders cultureels doen? Dat kan hier ook.

In de wijk zijn verschillende woningtypen te vinden, van de jaren 80 tot moderne nieuwbouw. Zo heeft Almere Haven voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een kleine knusse woning, of een appartement.

Huis kopen Almere Haven

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning en Almere Haven overweegt, dan bent je bij ons aan het juiste adres. Onze makelaar in Almere Haven kent de lokale markt, en is daarom goed uitgerust om je te helpen jouw droomhuis te vinden in deze prachtige wijk.

De gemiddelde vierkante meter prijs in Almere-Haven is € 2.430,- (Q2 2019). Het ligt daarmee iets boven het Almeerse gemiddelde van € 2.390,-. Het dorpse karakter, de gezelligheid en de ligging aan het Gooimeer trekt mensen aan.  Eenmaal in Almere-Haven ga je nooit meer weg, wordt er ook wel gezegd. Je kan in Haven terecht voor bestaande bouw en nieuwbouw. 

Bijzondere buurten in Almere Haven

Met het ontwerp van Almere is gestart in de jaren ’60 en ’70, toen duurzaamheid voor het eerst belangrijk werd in de samenleving. Almere is daarom vanaf het begin af aan opgebouwd met een centrale rol voor openbaar vervoer. Almere-Haven is het resultaat van de eerste idealistische ideeën over deze nieuwe stad. Een stadsdeel geïnspireerd door Zuiderzeestadjes met aparte wegen voor de bus. 

De Werven is de oudste wijk in Almere, met de Schoolwerf als oudste straat. Het staat bekend als bloemkoolwijk, door de kronkelende straten, paden en hofjes. Woningen zijn dan ook veelal om hofjes heen gebouwd. De wijk wordt opgeknapt door de gemeente en gaat er steeds mooier uitzien

De Laren is de nieuwste wijk in Almere Haven.  Hier worden mooie projecten gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld Het Larense Veld. Een groene buurt, met duurzame, ruime en luxe woningen. Je kan hier ook terecht voor een zelfbouwkavel. 

Is Almere-Haven geschikt voor Expats

Voor expats de aanwezigheid van een internationale school zeer belangrijk. Almere kent een international School in Almere Poort en Literatuurwijk. Beiden scholen bevinden zich op korte afstand van Almere-Haven.

Almere-Haven heeft net als de rest van Almere en goed netwerk van openbaar vervoer met diverse buslijnen. Met de bus kan je naar stations die Almere kent, met dichtstbijzijnde stations Muziekwijk en Poort.

Waarom een makelaar bij aankoop?

Een huis kopen is een proces wat soms lang kan duren. De markt is in beweging. Daarnaast moet vaak onderhandeld worden over de prijs en moeten enkele juridische procedures worden afgehandeld. Onze makelaar kan je helpen bij iedere stap in dit proces. De makelaar kan je bijvoorbeeld informeren over de bouwkundige staat of bepaalde juridische rechten van anderen op het huis of op de grond. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en kom je niet voor onverwachtse problemen te staan.

Huis verkopen Almere Haven

Onze makelaar kan je niet alleen helpen met de aankoop van een woning, maar ook met de verkoop van uw woning. Als je verzekerd wil zijn van een soepele transactie en een goede prijs, dan ben je bij van Westrhenen Makelaardij aan het juiste adres. Onze makelaars kunnen je helpen bij het vaststellen van een goede prijs en een aantrekkelijke prijs voor de potentiële koper. Een huis verkopen gaat echter om meer dan alleen het vaststellen van de juiste prijs. Een makelaar kan je bijvoorbeeld ook helpen met de presentatie van de woning, om de woning voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk te maken.
Als je Van Westrhenen Makelaardij inschakelt om te helpen bij de verkoop van je woning, dan vindt allereerst een gesprek plaats. Voor dit gesprek hoef je niets voor te bereiden, het gaat vooral om een kennismaking met jou en jouw woning. Wil je meer lezen over hoe zo’n eerste gesprek gaat? Kijk dan hier.

Contact makelaar Almere Haven

Een woning kopen of verkopen vraagt kennis en ervaring. Vaak moet daarnaast snel gehandeld worden. Met ons team aan makelaars in Almere Haven zorgen ervoor dat je geïnformeerde keuzes kan maken. Kom bij ons langs om kennis te maken met onze service en onze collega’s, of klik hier om contact op te nemen.

© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead