Bel ons Mail ons

Je woning verkopen:
het eerste gesprek

Een eerste gesprek bestaat uit een kennismaking met ons en het maken van een waardebepaling van jouw woning. Dit gesprek kost niets (behalve een kopje koffie of thee) en is geheel gratis. Je zit ook nergens aan vast. 

Het gesprek duurt ongeveer één uur. De makelaar komt bij je thuis langs en zal een presentatie laten zien over:

  • de huidige woningmarkt
  • ons team
  • onze service

Uiterlijk 2 werkdagen na het gesprek ontvang je van ons een offerte en een waardebepaling van de woning per mail.

afspraak aanvragen

Waardebepaling

De waardebepaling is een belangrijk onderdeel van het eerste gesprek. De makelaar loopt samen met jou door de woning. Ze zal een aantal notities maken en vragen stellen. Voel je ook vrij om zelf zoveel te vertellen als je wilt. Hoe meer wij over een woning weten, hoe beter wij de waarde kunnen vastleggen. Na het gesprek zal de makelaar op kantoor nog onderzoek doen naar de markt, om zo een reële waarde bij jou neer te kunnen leggen. De waardebepaling ontvang je binnen 2 dagen na ons gesprek.

Kennismaking

Het verkopen van uw woning is een intensief traject waarin een goede samenwerking met de makelaar belangrijk is. Een belangrijk onderdeel van een eerste gesprek is dan ook het kennismaken met elkaar. Wij lichten onze service toe en vertellen je alles over het proces van een woning verkopen. Voor jou een goede gelegenheid om te kijken of het klikt. 

Moet ik mijn woning alvast opruimen/opknappen?

Een makelaar heeft veel ervaring en kijkt op objectieve manier naar de woning. Het is niet nodig om dagenlang te poetsen. Wel is het fijn als je een beetje opruimt, zoals je dat ook zou doen bijvoorbeeld als je vrienden op bezoek krijgt. 

Met het opknappen van de woning kun je het beste even wachten! De makelaar kan jou juist advies geven over wat je kunt doen om jouw woning beter te verkopen. Er zijn wellicht dingen aan de woning die je irriteren, maar die voor kopers minder uitmaken. Dingen die je zelf niet ziet kunnen juist weer wél de verkoop bevorderen. Voordat jij je gereedschapskist pakt, kun je dus het beste eerst het advies van de makelaar afwachten.

Hoe kan ik de afspraak voorbereiden?

Voor een eerste gesprek hoef je niet veel te doen. In eerste instantie willen we vooral graag kennismaken met jou en de woning. Het is fijn als je een kopie van een plattegrond hebt die de makelaar mee kan nemen, met name als je er al langer dan 5 jaar woont en/of een nieuwbouwwoning hebt. Verder hebben wij nog geen documenten nodig, dit komt in een latere fase. Je kunt je verder voorbereiden door de woning op te ruimen, maar je hoeft hier geen dagen aan te besteden.

© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead