App ons Bel ons Mail ons

Wat betekend bieden onder voorbehoud van financiering?

Wat betekend bieden onder voorbehoud van financiering?

Bieden onder voorbehoud van financiering houdt in dat je het bod plaatst onder de voorwaarde dat je de benodigde financiering kunt verkrijgen om de aankoop te voldoen. Als je geen financiering kunt krijgen binnen de afgesproken termijn kan je de koop ontbinden zonder enige juridische consequenties.
Het is raadzaam om voordat je een bod doet, pre-kwalificatie of pre-goedkeuring bij de hypotheekverstrekker aan te vragen. Zij analyseren je financiële situatie aan de hand van je inkomen, schulden en kredietgeschiedenis. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je uiteindelijk mag lenen en dit vergroot je geloofwaardigheid bij de verkoper.
Bepaal van tevoren je budget. Houd hierbij rekening met kosten voor eventuele renovaties, rekeningen, rentes en andere financiële verplichtingen. Zo kan je een realistisch bod uitbrengen. Als je een bod onder voorbehoud van financiering doet, moet je een redelijke termijn vaststellen voor het verkrijgen van de financiering. Overleg met de makelaar en je hypotheekverstrekker over een realistische termijn, zodat je niet onnodig lang zit te wachten of juist te weinig tijd hebt om de financiering te verkrijgen.
Als je bod wordt geaccepteerd neem je contact op met de hypotheekverstrekker om het proces in gang te zetten en uiteindelijk de financiering te verkrijgen. Zorg ervoor dat je alle nodige documenten goed bewaart, zodat je deze op tijd kunt aanleveren. Blijf in nauw contact met de hypotheekverstrekker, zodat je zeker weet dat alles goed verloopt.
Zorg er dus voor dat je de nodige voorbereidingen treft, samenwerkt met professionals en realistische budgetten en termijnen hanteert. Op deze manier kun je met vertrouwen een bod uitbrengen en wie weet koop jij straks wel het huis van je dromen.

Contactinformatie

Almere

Randstad 22 147
1316 BM Almere

036 - 53 83 200
info@vanwestrhenen.nl
Lelystad

Zilverparkkade 25b
8232 WJ Lelystad

0320 - 33 10 72
lelystad@vanwestrhenen.nl
“voor onze klanten zijn we ook na werktijd beschikbaar”
© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead