Bel ons Mail ons

Mag ik bieden onder de vraagprijs?

Mag ik bieden onder de vraagprijs?

Een huis kopen is een ingrijpende en kostbare gebeurtenis. Daarom kan het een tactische zet zijn om onder de vraagprijs te bieden. Het staat je altijd vrij om onder de vraagprijs te bieden. Het is wel de vraag of dat een slimme zet is, want soms kan je daardoor de kans missen op jouw droomhuis. Hieronder zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje.
Voordelen:
– Kostenbesparing: het meest voor de hand liggende voordeel is dat je natuurlijk minder betaalt dan de prijs die oorspronkelijk voor het huis wordt gevraagd.
– Onderhandeling: door onder de vraagprijs te bieden creëer je de mogelijkheid dat de verkoper of makelaar met een tegenbod komt.
Nadelen:
– Gemiste kans: het kan zijn dat je doordat je onder de vraagprijs biedt, de kans misloopt om het huis te kopen. De verkoper kan jouw bod afwijzen en ingaan op andere potentiële kopers die wel de vraagprijs of hoger hebben geboden.
– Te ver onder de vraagprijs bieden: het kan zijn dat je het tegenoverstelde bereikt van wat je wil door te ver onder de vraagprijs te bieden. Dit kan zorgen voor irritatie bij de verkoper, wat verdere onderhandelingen bemoeilijkt en zelfs kan leiden tot een afwijzing van je bod.
– Lokale omstandigheden: in bepaalde gebieden met veel vraag is het vaak minder effectief om te bieden onder de vraagprijs.
Hieronder staan nog enkele tips:
– Voorafgaand onderzoek: analyseer vergelijkbare woningen in de buurt en overweeg eventuele markttrends.
– Bepaal je maximale prijs: overweeg hierbij ook kosten voor eventuele renovaties.
– Analyseer de verkopersmotivatie: dit kan in je voordeel werken bij het doen van een bod.
– Bereid een overtuigend bod voor en wees bereid om te onderhandelen: bepaal een strategie.

Contactinformatie

Almere

Randstad 22 147
1316 BM Almere

036 - 53 83 200
info@vanwestrhenen.nl
Lelystad

Zilverparkkade 25b
8232 WJ Lelystad

0320 - 33 10 72
lelystad@vanwestrhenen.nl
“voor onze klanten zijn we ook na werktijd beschikbaar”
© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead