Makelaar in Almere Haven

Huis kopen in Almere-Haven? Wij hebben hieronder voor u onze blik op de markt als makelaar in Almere-Haven gegeven. Waarom ook jij er wilt wonen en wat je van Almere-Haven mag verwachten.

Welke diensten leveren wij als makelaar in Almere Haven

Wij zijn NVM makelaar en specialist in Almere & Lelystad sinds 1988.

Een huis aankopen of verkopen is niet zomaar iets en wij helpen u graag als makelaar in Almere Haven. Het vraagt kennis van de markt, ervaring, veel papier- en regelwerk en niet te vergeten een hoop tijd.

Van Westrhenen Makelaardij heeft alle kennis en expertise in huis én neemt je al dat werk uit handen. Wij regelen alles van A tot Z en zullen je in het gehele traject ontzorgen. Je hoeft je niets zelf te regelen, dat doen wij voor je. Is iets niet duidelijk of je wilt graag nadere informatie wij zijn er voor jou!. Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar en staan voor je klaar. Per mail, per telefoon of per whatsapp. Klik hier voor onze aankoop of hier voor onze verkoopdiensten.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Laten we nu verder lezen met waar we voor gekomen zijn op deze pagina. Informatie over wonen en kopen in Almere-Haven.

Is Almere-Haven geschikt voor Expats

Voor expats de aanwezigheid van een internationale school zeer belangrijk. Almere kent een international School in Almere Poort en Literatuurwijk. Beiden scholen bevinden zich op korte afstand van Almere-Haven.

Almere-Haven heeft net als de rest van Almere en goed netwerk van openbaar vervoer met diverse buslijnen. Met de bus kan je naar stations die Almere kent, met dichtstbijzijnde stations Muziekwijk en Poort.

Waarom wonen in Haven (het dorp van Almere)

Waarom wonen in Almere-Haven? Als je van groen, ruimte en rust houdt is wonen in Almere-Haven een must. Dat is nog niet alles, water en dorps karakter zijn de kenmerken die je hier terugvindt. Je kan hier naar hartenlust fietsen in de natuur of een lekkere boswandeling met de hond maken.

Hoe was de woningmarkt in Almere-Haven vorig jaar

Waar moeten kopers op letten

Als je een woning in Almere-Haven wilt gaan kopen, dan weet je dat je een woning gaat kopen die voor Almeerse begrippen “ouder” is. Veel woningen zijn in de jaren tachtig gebouwd en toen werd er nog asbest gebruikt in de bouw. Inmiddels is asbest verboden, maar belangrijk is om hier naar te vragen of dit aanwezig is. Bij aankoop is het zeer verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Veelal kan een keurder zien of er asbest aanwezig is (indien zichtbaar) en ook de bouwkundige staat van de woning keuren. Tevens kan er advies gegeven worden om de woning energiezuiniger te maken waardoor de woning een beter energielabel kan krijgen. De woningen uit de jaren 80 waren minder geïsoleerd als de nieuwbouwwoningen van nu. Maar ook in Almere-Haven zijn nieuwbouwprojecten in de Laren gerealiseerd die energieneutraal zijn.

Heeft u vragen over bouwkundige bijzonderheden van de bestaande bouw of vragen over de oplevering van nieuwbouw in Almere Haven. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u als makelaar in Almere Haven met al uw vragen.

Wat kunnen bewoners verwachten van Almere-Haven in de toekomst

Er zijn zeker nog toekomstplannen voor het Almeerse stadsdeel Haven. Het gaat hier om het plangebied Kustzone Almere Haven en men wil hier buitendijks gaan bouwen.

De kustzone moet een hoogwaardig woonmilieu worden met aantrekkingskracht voor nieuwe bewoners uit de (wijde) omgeving. De gemeente Almere wilt de Havenkom in de toekomst groener maken en is met bewoners en het Waterschap in overleg om dit te doen zonder verlies van uitzicht of problemen met de waterwanden. Op deze pagina van de gemeente Almere kunt u hier meer over lezen.

Leven & Wonen in Haven

Alles wat je moet weten als je een woning wilt kopen in Almere-Haven

Waar staat Almere-Haven bekend om

Eenmaal in Almere Haven, nooit meer weg. Dit is waar Almere-Haven om bekend staat.

Inwoners noemen zich niet voor niets Havenaren en kenmerk van Almere-Haven is het ‘dorpse’ karakter van dit stadsdeel.

De wijken liggen in het groen, zijn ruim van opzet en ogen dorps door alle hofjes. Almere Haven is inmiddels ook de plek waar havenaren die ook zijn vertrokken weer terug komen naar hun “oude” roots.

Maar het is niet alleen oud wat klinkt in Almere-Haven, nieuwbouw is ook terug te vinden in de wijk De Laren. Hier zijn recent kavels gerealiseerd en een nieuwbouwproject “Het Larense Veld”.  Hier heeft men het huis van hun dromen gebouwd en projectmatig hun droomhuis gekocht.

Ook voor de water liefhebbers is Almere-Haven een heerlijke plek. Heb je een book , dan kan je aanmeren in de Havenkom.

De havenkom is een gezellige plek met uitzicht over het water in Almere Haven. Dit is een bijzondere plek, heerlijk om een terrasje te pikken met uitzicht over het wat. Een hapje eten kan je ook in de Havenkom, er is een ruim aanbod van restaurants: van Aziatisch tot Frans en van grandcafé. Laat je verrassen voor de verschillende keukens in de Havenkom! Wilt u meer lezen over het winkel centrum en de boulevard in Almere Haven klik dan hier.

Hoeveel mensen wonen in Almere-Haven

Op dit moment telt Almere-Haven irca 23.500 inwoners.

Wanneer is Almere-Haven gebouwd

Almere Haven is een soort van dorp in Almere. Misschien komt dat wel door de ligging aan de andere kant van de A6, aan de rand van het Gooimeer. Het is het oudste gedeelte van Almere en is opgezet als bloemkoolwijk. De eerste woningen werden opgeleverd in november 1976, toen de eerste bewoners arriveerden. Dat waren destijds vooral Amsterdammers. Nu noemen de bewoners zich “Havenaren”. De ruim opgezette wijken kennen veel groen en ontelbare hofjes.

Wij hopen u dat u hiermee nieuwe inzichten en kennis over wonen in Haven heeft opgedaan. Heeft u toch nog meer vragen? Laat het ons weten, wij zijn u makelaar in Almere Haven.

De makelaar in Almere, de makelaar in Almere Haven

Bent u opzoek naar een makelaar in Almere Haven, wij hebben bijzonder veel ervaring in dit dorpse stadsdeel dat met zijn havenkom menig Almeerder trekt al is het maar om er uit eten te gaan. Wij hebben sinds 1988 NVM makelaar in Almere en hebben de markt hier zien groeien, veranderen en vernieuwen.

Taxatie makelaar in Almere Haven

Wilt u uw een taxatie laten doen van een woning in Almere Haven voor eigen gebruik of heeft u er een taxatie nodig voor uw hypotheek. Wij kunnen u als NVM makelaar hierbij van dienst zijn bij het taxeren van zowel bestaande bouw als nieuwbouw in Almere Haven.

Standaard taxatie € 550,-

 • Taxatierapport in éénvoud
 • Uitgevoerd door gecertificeerd taxateur
 • Taxatie te gebruiken bij:
  • Echtscheiding
  • Vaststelling waarde bij erfenis
  • Vaststellen waarde voor eigen gebruik

Gevalideerde Taxatie vanaf € 799,-

 • Uitgebreid taxatierapport
 • Uitgevoerd door gecertificeerd taxateur
 • Taxatie model: NWWI / TaxateursUnie / TVI / Stenv
 • Taxatie te gebruiken bij:
  • Hypotheekaanvraag (met of zonder NHG-Garantie)
  • Echtscheiding
  • Bezwaar tegen WOZ waarde
  • Vaststelling waarde bij erfenis

Aankoopmakelaar in Almere Haven

Het belangrijkste redenen om een aankoopmakelaar te kiezen in Almere Haven is eigenlijk voor mensen die niet uit Almere Haven komen. Dit dorpse stadsdeel heeft zijn eigen levenswijze en wij kunnen u meenemen in elke wijk en u vertellen hoe de wijk is, want mogelijk is dit de nieuwe plek waar u gaat wonen.

Naast kennis van de buurt kunt u ook bij ons zijn voor de reguliere aankoopmakelaar diensten zoals:

 • bezichtiging van het object
 • vaststellen van de waarde en opstellen van een onderhandelingsplan
 • het voeren van onderhandelingen
 • het formuleren en bedingen van de relevante voorbehouden bij aankoop
 • controleren van alle relevante documentatie
 • controle concept koopakte
 • het bespreken van de koopakte
 • het uitvoeren van de eindinspectie voorafgaand aan het notarieel transport
 • het bijwonen van de afspraak voor het notarieel transport

Zo zorgen wij ervoor als aankoopmakelaar voor u in Almere Haven dat u de niet teveel betaald, juridisch wordt geholpen en bouwkundig advies krijgt.

Verkoop makelaar in Almere Haven

Wij zorgen door een optimale presentatie op Funda en ondanks dat vele andere makelaars dat ook zeggen. Laten wij periodiek ons aanbod nakijken door Funda zelf, iets wat niet beschikbaar is voor elke makelaar. Wanneer wij als NVM makelaar uw woning aanbieden op Funda zorgen wij voor:

 • Professionele foto’s
 • Interactieve plattegrond
 • 360 graden foto’s
 • Professionele video
 • Professionele tekst zowel in het Nederlands & Engels

Verder zetten wij zowel lokale als landelijke marketing in om uw woning onder de aandacht te brengen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Vermelding op alle denkbare websites
 • Betaalde promotie op Social Media
 • Promotie in jouw buurt met het Te Koop Bord
 • Promotie binnen ons uitgebreide netwerk van woningzoekers & aankoopmakelaars

Van Westrhenen Makelaardij
Randstad 22147
1316 BM Almere
Telefoon: 036- 53 83 200
E-mail: info@vanwestrhenen.nl
KVK: 39 04 50 97

Maandag tot en vrijdag
9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag op afspraak

Voor onze klanten zijn onze makelaars na werktijd bereikbaar op hun mobiele telefoon.

Logo van Van Westrhenen makelaardij op witte achtergrond

Neem contact met ons op

Benieuwd naar  de waarde van  jouw woning?

Woningwaarde berekenen