App ons Bel ons Mail ons

Makelaar over Almere-Haven
Van Westrhenen Makelaardij

Huis kopen in Almere-Haven? Wij hebben hieronder voor u onze blik op de markt in Almere-Haven gegeven. Waarom ook jij er wilt wonen en wat je van Almere-Haven mag verwachten.

Welke diensten leveren wij als makelaar in Almere-Haven

Wij zijn een allround kantoor, bij ons kan je terecht voor verkoop, aankoop, taxaties en nieuwbouw. Kortom wij zijn van alle markten thuis.

Een huis aankopen of verkopen is niet zomaar iets. Het vraagt kennis van de markt, ervaring, veel papier- en regelwerk en niet te vergeten een hoop tijd.

Van Westrhenen Makelaardij heeft alle kennis en expertise in huis én neemt je al dat werk uit handen. Wij regelen alles van A tot Z en zullen je in het gehele traject ontzorgen. Je hoeft je niets zelf te regelen, dat doen wij voor je. Is iets niet duidelijk of je wilt graag nadere informatie wij zijn er voor jou!. Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar en staan voor je klaar. Per mail, per telefoon of per whatsapp. Altijd en overal. Niet de woning, maar jij staat centraal.

Laten we nu verder lezen met waar we voor gekomen zijn op deze pagina. Informatie over wonen en kopen in Almere-Haven.

Is Almere-Haven geschikt voor Expats

Voor expats de aanwezigheid van een internationale school zeer belangrijk. Almere kent een international School in Almere Poort en Literatuurwijk. Beiden scholen bevinden zich op korte afstand van Almere-Haven.

Almere-Haven heeft net als de rest van Almere en goed netwerk van openbaar vervoer met diverse buslijnen. Met de bus kan je naar stations die Almere kent, met dichtstbijzijnde stations Muziekwijk en Poort.

Waarom wonen in Almere-Haven

Waarom wonen in Almere-Haven? Als je van groen, ruimte en rust houdt is wonen in Almere-Haven een must. Dat is nog niet alles, water en dorps karakter zijn de kenmerken die je hier terugvindt. Je kan hier naar hartenlust fietsen in de natuur of een lekkere boswandeling met de hond maken.

Hoe was de woningmarkt in Almere-Haven vorig jaar

Waar moeten kopers op letten

Als je een woning in Almere-Haven wilt gaan kopen, dan weet je dat je een woning gaat kopen die voor Almeerse begrippen “ouder” is. Veel woningen zijn in de jaren tachtig gebouwd en toen werd er nog asbest gebruikt in de bouw. Inmiddels is asbest verboden, maar belangrijk is om hier naar te vragen of dit aanwezig is. Bij aankoop is het zeer verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Veelal kan een keurder zien of er asbest aanwezig is (indien zichtbaar) en ook de bouwkundige staat van de woning keuren. Tevens kan er advies gegeven worden om de woning energiezuingier te maken waardoor de woning een beter energielabel kan krijgen. De woningen uit de jaren 80 waren minder geisoleerd als de nieuwbouwwoningen van nu. Maar ook in Almere-Haven zijn nieuwbouwprojecten in de Laren gerealiseerd die energieneutraal zijn.

Wat kunnen bewoners verwachten van Almere-Haven in de toekomst

Er zijn zeker nog toekomstplannen voor Almere-Haven. Het gaat hier om het plangebied Kustzone Almere Haven en men wil hier buitendijks gaan bouwen.

De kustzone moet een hoogwaardig woonmilieu worden met aantrekkingskracht

voor nieuwe bewoners uit de (wijde) omgeving.

Leven & Wonen in Almere-Haven

Alles wat je moet weten als je een woning wilt kopen in Almere-Haven

Waar staat Almere-Haven bekend om

Eenmaal in Almere Haven, nooit meer weg. Dit is waar Almere-Haven om bekend staat.

Inwoners noemen zich niet voor niets Havenaren en kenmerk van Almere-Haven is het ‘dorpse’ karakter van dit stadsdeel.

De wijken liggen in het groen, zijn ruim van opzet en ogen dorps door alle hofjes. Almere Haven is inmiddels ook de plek waar havenaren die ook zijn vertrokken weer terug komen naar hun “oude” roots.

Maar het is niet alleen oud wat klinkt in Almere-Haven, nieuwbouw is ook terug te vinden in de wijk De Laren. Hier zijn recent kavels gerealiseerd en een nieuwbouwproject “Het Larense Veld”.  Hier heeft men het huis van hun dromen gebouwd en projectmatig hun droomhuis gekocht.

Ook voor de water liefhebbers is Almere-Haven een heerlijke plek. Heb je een book , dan kan je aanmeren in de Havenkom.

De havenkom is een gezellige plek met uitzicht over het water in Almere Haven. Dit is een bijzondere plek, heerlijk om een terrasje te pikken met uitzicht over het wat. Een hapje eten kan je ook in de Havenkom, er is een ruim aanbod van restaurants : van Aziatisch tot Frans en van grandcafé. Laat je verrassen voor de verschillende keukens in de Havenkom!

Hoeveel mensen wonen in Almere-Haven

Op dit moment telt Almere-Haven irca 23.500 inwoners.

Wanneer is Almere-Haven gebouwd

Almere Haven is een soort van dorp in Almere. Misschien komt dat wel door de ligging aan de andere kant van de A6, aan de rand van het Gooimeer. Het is het oudste gedeelte van Almere en is opgezet als bloemkoolwijk. De eerste woningen werden opgeleverd in november 1976, toen de eerste bewoners arriveerden. Dat waren destijds vooral Amsterdammers. Nu noemen de bewoners zich “Havenaren”. De ruim opgezette wijken kennen veel groen en ontelbare hofjes.

Van Westrhenen Makelaardij
Randstad 22147
1316 BM Almere
Telefoon: 036- 53 83 200
E-mail: info@vanwestrhenen.nl
KVK: 39 04 50 97

Maandag tot en vrijdag
9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag op afspraak

Voor onze klanten zijn onze makelaars na werktijd bereikbaar op hun mobiele telefoon.

© Copyright 2024 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead