App ons Bel ons Mail ons

Almere Poort
Van Westrhenen Makelaardij

Almere Poort is een vrij nieuw stadsdeel in Almere. De oudste huizen stammen uit 2007 en de nieuwste woningen zijn nog in aanbouw. Grote delen zijn in particulier opdrachtgeverschap gebouwd (zelfbouw). Niet alleen de villa’s zijn zo tot stand gekomen, maar ook rijtjeshuizen zijn ontstaan door zelfbouw. Dit geeft een bijzonder straatbeeld met veel afwisseling. Een soort modern Amsterdam. De wijk heeft ook een grootstedelijk karakter. Met kleinere kavels en een grotere nadruk op de combinatie van wonen en werken.

Ligging

Almere Poort heeft een gunstige ligging. Het ligt in het uiterste puntje van Almere en daarmee het dichtst bij Amsterdam. De bereikbaarheid van Amsterdam is dan ook bijzonder goed. Het stadsdeel heeft zijn eigen treinstation en de trein brengt je in  25 minuten naar Amsterdam Centraal of in 37 minuten naar Utrecht Centraal. Met de auto kost het je, via de A6, slechts 15 minuten om de Ringweg te bereiken. De ideale plek voor forenzen. Maar je vindt in Almere Poort ook strand en groen. Het ligt naast het IJmeer en in de zomer lig je zo in je badpak op het strand. Voor het wandelen in het bos kan je terecht in Pampushout, waar Poort ook aan grenst.

Prijzen in Almere Poort

De gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, de nabijheid van het strand, de bijzondere woningbouw en moderne, energiezuinige, onderhoudsarme woningen maken dit stadsdeel bijzonder populair. Het is daarmee ook een van de duurdere stadsdelen van Almere. Per vierkante meter betaal je gemiddeld € 3.000,- (Q2 2019). Alleen in Almere Hout betaal je meer. Ter vergelijking: gemiddeld betaal je in heel Almere gemiddeld € 2.390,- per m2.

Bijzondere Buurten

Almere is een stad van bijzondere initiatieven, pionieren en durven. In Poort is dit niet anders. Er is veel ruimte geweest voor bijzondere (stedenbouwkundige) architectuur, waardoor er meerdere unieke buurten zijn ontstaan. Van tiny houses tot wonen in de duinen.

De Verwondering

De verwondering is een van de eerste buurten in Almere Poort en ontworpen als een duurzame, energiezuinige en kindvriendelijke buurt. De woningen hebben allemaal zonnepanelen. Er is er zelfs één met windmolens op het dak. De hele buurt nodigt kinderen uit om buiten te spelen met bijzondere bruggen over het water, een zonnewijzer, kronkelende wegen en speeltuinen. Een groot gedeelte van de buurt is autovrij.

Tiny Houses

Het Tiny House buurtje is ontstaan uit een wedstrijd uitgeschreven door de gemeente Almere. Iedereen kon een ontwerp insturen van een Tiny House van maximaal 50m2. De winnaars kregen en kavel toegewezen waar ze dit project konden realiseren. Het is een bijzondere verzameling van creatieve, efficiënte en alternatieve huizen geworden. Je kan er zelfs een rondleiding volgen

Duin

Duin is een bijzondere buurt aan het IJmeer waar woningen in de duinen zijn aangelegd. Naast bijzondere woningen dus ook een bijzonder landschap. De duinen zijn aangelegd en zorgen voor een bijzondere omgeving: slingerende paadjes, hoogteverschillen, wuivend duingras en zand in je huis. Hier voelt het echt alsof je op het strand woont.  Duin is een enorm succesvol project dat veel media-aandacht heeft gehad. Het nieuwbouwproject Zandpoort wordt nu in dezelfde stijl gebouwd en vormt straks de verbinding tussen station Almere Poort en Duin.

Nog Lang niet af

Almere Poort is nog lang niet af. Ten westen van het spoor zijn nieuwbouwprojecten Duin en Zandpoort nog volop in ontwikkeling. Ten oosten van het spoor moeten ze überhaupt nog beginnen met bouwen. Hier worden 4 woongebieden ontwikkelt onder de naam Stadstuinen. In dit gebied staat het stadslandschap centraal en wordt er gewerkt aan bewust leven, ondernemen en bouwen. Er zullen 3600 woningen worden gerealiseerd. In zowel Duin, Zandpoort als de Stadsduinen komt een combinatie van zelfbouw en projectbouw. 

Op de hoogte blijven

Voelt Almere Poort nu al als jouw stadsdeel? Blijf op de hoogte van nieuwe bestaande en te bouwen woningen in Almere Poort via MijnHuiszaken. Via MijnHuiszaken ontvang je realtime alerts van alle woningen die binnen jouw zoekcriteria vallen. Ook kan je hier jouw hypotheekmogelijkheden berekenen en favorieten bewaren. Heb je een vraag over een woning? Deze komt automatisch bij Van Westrhenen terecht en beantwoorden wij graag voor je.

Contact

Almere

Randstad 22 147
1316 BM Almere

036 - 53 83 200
info@vanwestrhenen.nl
Lelystad

Zilverparkkade 25b
8232 WJ Lelystad

0320 - 33 10 72
lelystad@vanwestrhenen.nl

Aangesloten bij

© Copyright 2023 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead