App ons Bel ons Mail ons

Almere Haven
Van Westrhenen Makelaardij

Almere-Haven, het Zuiderzeestadje van Almere, is het oudste stadsdeel. De eerste bewoners kwamen hier in 1976 wonen. Een echt stukje geschiedenis in Almere. De mensen die in Almere-Haven wonen noemen zichzelf veelal “Havenaren” en voelen een sterke verbinding met hun stadsdeel. 

Ligging

Almere-Haven ligt aan het Gooimeer. Het centrum van het stadsdeel ligt dan ook rondom een haven. Hier vind je goede restaurants, heerlijke terrasjes en mooie uitzichten. Hier wordt ook jaarlijks het Almere-Haven festival gehouden, waar je kan genieten van muziek, kunst, antiek, goed eten en goed drinken. 

Aan de andere kant wordt Almere-Haven omgeven door het Kromslootpark, waar je Nederlands moeras en nat bos kan ervaren. Het gebied is sinds kort van Staatsbosbeheer die in 2019/2020 het bos gaat herinrichten, onder andere met nieuw observatiepunten. In het verlengde van het Kromslootpark ligt het Vroege Vogelbos. Hier kan je genieten van schapen (met een leuke speurtocht voor kinderen) en mooie wandelroutes. Ook de theeschenkerij van het Eksternest vind je hier.

Almere-Haven heeft geen eigen station. Wel ligt de wijk tegen de A6 aan. Voor degene die graag met de auto naar het werk gaan is dit een ideale wijk. 

Prijzen in Almere Haven

De gemiddelde vierkante meter prijs in Almere-Haven is € 2.430,- (Q2 2019). Het ligt daarmee iets boven het Almeerse gemiddelde van € 2.390,-. Het dorpse karakter, de gezelligheid en de ligging aan het Gooimeer trekt mensen aan.  Eenmaal in Almere-Haven ga je nooit meer weg, wordt er ook wel gezegd. Je kan in Haven terecht voor bestaande bouw en nieuwbouw. 

Bijzondere Buurten

Met het ontwerp van Almere is gestart in de jaren ’60 en ’70, toen duurzaamheid voor het eerst belangrijk werd in de samenleving. Almere is daarom vanaf het begin af aan opgebouwd met een centrale rol voor openbaar vervoer. Almere-Haven is het resultaat van de eerste idealistische ideeën over deze nieuwe stad. Een stadsdeel geïnspireerd door Zuiderzeestadjes met aparte wegen voor de bus. 

Oudste en nieuwste wijk

De Werven is de oudste wijk in Almere, met de Schoolwerf als oudste straat. Het staat bekend als bloemkoolwijk, door de kronkelende straten, paden en hofjes. Woningen zijn dan ook veelal om hofjes heen gebouwd. De wijk wordt opgeknapt door de gemeente en gaat er steeds mooier uitzien

De Laren is de nieuwste wijk in Almere Haven.  Hier worden mooie projecten gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld Het Larense Veld. Een groene buurt, met duurzame, ruime en luxe woningen. Je kan hier ook terecht voor een zelfbouwkavel. 

Op de hoogte blijven

Voelt Almere Poort nu al als jouw stadsdeel? Blijf op de hoogte van nieuwe bestaande en te bouwen woningen in Almere Poort via MijnHuiszaken. Via MijnHuiszaken ontvang je realtime alerts van alle woningen die binnen jouw zoekcriteria vallen. Ook kan je hier jouw hypotheekmogelijkheden berekenen en favorieten bewaren. Heb je een vraag over een woning? Deze komt automatisch bij Van Westrhenen terecht en beantwoorden wij graag voor je.

Contact

Almere

Randstad 22 147
1316 BM Almere

036 - 53 83 200
info@vanwestrhenen.nl
Lelystad

Zilverparkkade 25b
8232 WJ Lelystad

0320 - 33 10 72
lelystad@vanwestrhenen.nl

Aangesloten bij

© Copyright 2023 Van Westrhenen Makelaardij | Website door Nextlead