Kopen in Almere Noorderplassen

Wij vertellen u als makelaar graag over de wijk Noorderplassen in Almere. Op deze pagina vertellen wij waarom u hier zou willen wonen, hoe de woningmarkt er in deze wijk uitziet en onder andere wat voor veranderingen er in de toekomst zullen plaatsvinden. Al deze en meer punten hebben invloed op uw koop of verkoop beslissing om te kopen in Almere Noorderplassen. Daarom informeren wij u graag als NVM makelaar over een aantal belangrijke onderwerpen de Almeerse wijk Noorderplassen behandelen op deze pagina:

 • Waarom wonen in de Noorderplassen
 • Waar staat de Noorderplassen om bekend
 • Hoe was de woningmarkt vorig jaar in de Noorderplassen
 • Waar moeten kopers op letten bij de Noorderplassen
 • Is Noorderplassen geschikt voor Expats
 • Wat kunnen bewoners verwachten van de Noorderplassen in de toekomst
 • Hoeveel mensen wonen er in de Noorderplassen
 • Wanneer is de wijk Noorderplassen gebouwd
Neem vrijblijvend contact met ons op

Waarom wonen in de Noorderplassen

Zowel de waterliefhebber als de groenliefhebber woont hier naar hartenlust. Maar dat is nog niet alles, ook alle voorzieningen zijn in de wijk aanwezig, hierbij kunt u denken aan een basisschool, gezondheidscentrum, openbaar vervoer en supermarkt. Almere Noorderplassen is voorzien van alles wat u mag verwachten in een wijk van ca. 8.000 mensen.

Waar staat de Noorderplassen bekend om 

Noorderplassen is de meest waterrijke wijk van Almere. Uniek gelegen tussen de Noorderplassen met open water en bosrijke omgeving. Sluizen geven toegang tot het Markermeer of tot de rest van waterrijk Almere.

De wijk kent twee jachthavens. Een groot deel van de woningen zijn aan het water gelegen en beschikken over eigen aanlegsteiger. Het is zelfs mogelijk om per boot van huis naar de supermarkt te varen om boodschappen te gaan doen. De straten in zijn vernoemd naar de scheepvaart.

Mensen die een opzoek zijn naar een woning in Almere met ruimte voor een eigen boot of sloep kunnen hier zeker hun gelukkig wonen. Als laatste willen wij nog kwijt dat in de Noorderplassen ook het populaire restaurant Loetje. Loetje is een in Almere populair restaurant gelegen naast het ”t hoofdstrand’ en omringd door water.

Hoe was de woningmarkt in de Noorderplassen vorig jaar

Noorderplassen is een geliefde wijk, dit is te zien in het aantal verkopen en de verkoopsnelheid. Er hebben zich veel kopers afkomstig van buiten Almere gevestigd, maar er is ook veel verschuiving binnen de wijk zelf. Veel woningzoekende willen in de wijk blijven en verhuizen binnen de wijk zelf, mensen die een woning kopen in Almere Noorderplassen komen dus vaak uit de wijk zelf.

Waar moeten kopers op letten in de Noorderplassen

Bij het kopen van een woning is het belangrijk om te letten op de ligging van een woning, voorzieningen in de wijk, maar ook het bouwjaar van een woning bepaald voor een groot deel het energielabel van een huis. De woningen in de Noorderplassen zijn relatief nieuw. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Zeer belangrijk in deze tijd van hoge energiekosten.

Kopen in Almere Noorderplassen

Ben je een starter op de woningmarkt en wil je een huis kopen.

Dan is er voor starters tot 35 jaar voordeel van de overdrachtsbelasting. Kopers hoeven namelijk niet meer 2% overdrachtsbelasting te betalen over de koopsom van de woning. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de koper zelf in het huis zal gaan wonen.

Is de Noorderplassen geschikt voor Expats

Belangrijke redenen om te kiezen voor de Noorderplassen zijn niet alleen het groene karakter van de wijk, maar met name de ligging op korte afstand van Amsterdam.

Het uitstekende netwerk van openbaar vervoer binnen en van – en naar Almere is zeer belangrijk..

De betaalbaarheid van woningen in Almere speelt ook mee om te kiezen voor Almere. Veel woningzoekende (explats) uit de omgeving Amsterdam zien dit als een reden om voor Almere te kiezen.

Leven als international in Almere is niet zomaar iets, daarom is het vooral voor expats de aanwezigheid van een internationale school zeer belangrijk, klik hier om de school te bekijken.

Almere kent een international School in Almere Poort en Literatuurwijk. Beiden scholen bevinden zich op korte afstand van de Noorderplassen.

Het is voor expats van groot belang dat hun kinderen naar een school gaan waar Engels wordt gesproken. Het is voor expats naar onze mening een goede keuze om te kopen in Almere Noorderplassen.

Wat kunnen bewoners verwachten van deze Noorderplassen in de toekomst

De Noorderplassen is nog vol op in beweging, ondanks dat deze grotendeels klaar is. De komende jaren vinden er nog wel ontwikkelingen plaats om verder voort te bouwen op de kwaliteiten van de wijk. Ook zijn er plannen voor woningbouw op het schiereiland “Isla Bonita”. Heeft u vragen over de verwachte veranderingen in de Noorderplassen of in Almere als geheel en wat voor invloed dit heeft op uw huidige woning of de woning die op het oog heeft. Laat het ons weten, wij vertellen u graag meer.

Hoeveel mensen wonen in deze wijk

Op dit moment telt de Noorderplassen circa 8.000 inwoners.

Wanneer is het gebouwd

De Noorderplassen bestaat uit Noorderplassen-Oost en Noorderplassen-West.

Noorderplassen-Oost bestaat sinds 1991. Er zijn hier diverse strandjes en een restaurant genaamd Loetje.

De Noorderplassen-West is ontwikkelt in 2000 en is grotendeels voltooid.

De wijk is gesitueerd tussen de natuurgebieden Lepelaarsplassen en de bossen van de Pampushout.

De makelaar in Almere, de makelaar in Almere Noorderplassen

Bent u opzoek naar een makelaar in Almere Noorderplassen, wij hebben bijzonder veel ervaring in dit waterrijke stadsdeel dat met zijn ligging en vele huizen met een eigen aanlegsteiger veel aandacht krijgt van watersport liefhebbers. Wij hebben sinds 1988 NVM makelaar in Almere en hebben de markt hier zien opkomen van de eerste bewoners tot en met de de nieuwbouw projecten die er nu gaande zijn.

Taxatie makelaar in Almere Noorderplassen

Wilt u uw een taxatie laten doen van een woning in Almere Noorderplassen voor eigen gebruik of heeft u er een taxatie nodig voor uw hypotheek. Wij kunnen u als NVM makelaar hierbij van dienst zijn bij het taxeren van zowel bestaande bouw als nieuwbouw in Almere Noorderplassen.

Standaard taxatie € 550,-

 • Taxatierapport in éénvoud
 • Uitgevoerd door gecertificeerd taxateur
 • Taxatie te gebruiken bij:
  • Echtscheiding
  • Vaststelling waarde bij erfenis
  • Vaststellen waarde voor eigen gebruik

Gevalideerde Taxatie vanaf € 799,-

 • Uitgebreid taxatierapport
 • Uitgevoerd door gecertificeerd taxateur
 • Taxatie model: NWWI / TaxateursUnie / TVI / Stenv
 • Taxatie te gebruiken bij:
  • Hypotheekaanvraag (met of zonder NHG-Garantie)
  • Echtscheiding
  • Bezwaar tegen WOZ waarde
  • Vaststelling waarde bij erfenis

Aankoopmakelaar in Almere Noorderplassen

Het belangrijkste redenen om een aankoopmakelaar te kiezen in Almere Noorderplassen is eigenlijk voor mensen die niet uit Almere komen. Dit snel groeiende stadsdeel dat zijn eigen strand heeft en dichtbij zowel Almere Centrum als Amsterdam ligt heeft een zijn eigen kenmerken en bouwkundige uitdagingen.

Naast kennis van de buurt kunt u ook bij ons zijn voor de reguliere aankoopmakelaar diensten zoals:

 • bezichtiging van het object
 • vaststellen van de waarde en opstellen van een onderhandelingsplan
 • het voeren van onderhandelingen
 • het formuleren en bedingen van de relevante voorbehouden bij aankoop
 • controleren van alle relevante documentatie
 • controle concept koopakte
 • het bespreken van de koopakte
 • het uitvoeren van de eindinspectie voorafgaand aan het notarieel transport
 • het bijwonen van de afspraak voor het notarieel transport

Zo zorgen wij ervoor als aankoopmakelaar voor u in Almere Noorderplassen dat u de niet teveel betaald, juridisch wordt geholpen en bouwkundig advies krijgt.

Verkoop makelaar in Almere Noorderplassen

Wij zorgen door een optimale presentatie op Funda en ondanks dat vele andere makelaars dat ook zeggen. Laten wij periodiek ons aanbod nakijken door Funda zelf, iets wat niet beschikbaar is voor elke makelaar. Wanneer wij als NVM makelaar uw woning aanbieden op Funda zorgen wij voor:

 • Professionele foto’s
 • Interactieve plattegrond
 • 360 graden foto’s
 • Professionele video
 • Professionele tekst zowel in het Nederlands & Engels

Verder zetten wij zowel lokale als landelijke marketing in om uw woning onder de aandacht te brengen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Vermelding op alle denkbare websites
 • Betaalde promotie op Social Media
 • Promotie in jouw buurt met het Te Koop Bord
 • Promotie binnen ons uitgebreide netwerk van woningzoekers & aankoopmakelaars

Welke diensten leveren wij als NVM makelaar in de Almere Noorderplassen

Wij zijn NVM makelaar en specialist in Almere & Lelystad sinds 1988.

Een huis aankopen of verkopen is niet zomaar iets. Het vraagt kennis van de markt, ervaring, veel papier- en regelwerk en niet te vergeten een hoop tijd.

Van Westrhenen Makelaardij heeft alle kennis en expertise in huis én neemt je al dat werk uit handen. Wij regelen alles van A tot Z en zullen je in het gehele traject ontzorgen. Je hoeft je niets zelf te regelen, dat doen wij voor je. Is iets niet duidelijk of je wilt graag nadere informatie wij zijn er voor jou!. Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar en staan voor je klaar. Per mail, per telefoon of per whatsapp. Altijd en overal. Niet de woning, maar jij staat centraal.

Klik hier om meer te lezen over onze aankoop diensten of hier voor onze verkoopdiensten. Wij helpen u verkopen of kopen in Almere Noorderplassen.

Van Westrhenen Makelaardij
Randstad 22147
1316 BM Almere
Telefoon: 036- 53 83 200
E-mail: info@vanwestrhenen.nl
KVK: 39 04 50 97

Maandag tot en vrijdag
9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag op afspraak

Voor onze klanten zijn onze makelaars na werktijd bereikbaar op hun mobiele telefoon.

Logo van Van Westrhenen makelaardij op witte achtergrond

Neem contact met ons op

Benieuwd naar  de waarde van  jouw woning?

Woningwaarde berekenen