Kopen in Almere Buiten

Wij vertellen u als NVM makelaar en over het stadsdeel Almere Buiten. Op deze pagina vertellen wij waarom u hier zou willen wonen, hoe de woningmarkt er in deze wijk uitziet en onder andere wat voor veranderingen er in de toekomst zullen plaatsvinden. Al deze en meer punten hebben invloed op uw koop of verkoop beslissing om te kopen in Almere Buiten.

Wat u kunt lezen op deze pagina, ziet u in het onderstaande overzicht:

 • Waarom wonen in de Almere Buiten
 • Waar staat de Almere Buiten om bekend
 • Hoe was de woningmarkt vorig jaar in de Almere Buiten
 • Waar moeten kopers op letten bij de Almere Buiten
 • Is Almere Buiten geschikt voor Expats
 • Wat kunnen bewoners verwachten van de Almere Buiten in de toekomst
 • Hoeveel mensen wonen er in de Almere Buiten
 • Wanneer is de wijk Almere Buiten gebouwd
Neem vrijblijvend contact met ons op

Kopen in Almere Buiten! Maar hoe ziet Almere Buiten eruit?

Almere Buiten

Als makelaar is mijn ervaring met Almere Buiten een uit eerste hand. Ik woon er namelijk al vanaf 1996. Ik heb het er erg naar zijn zin en woon in een fijn huis, overigens toendertijd gekocht via Van Westrhenen makelaardij.

Almere Buiten als Stadsdeel

Almere Buiten is een klein en dynamische Stadsdeel met veel faciliteiten. Grenst aan de Oostvaardersplassen welke een populair en uniek natuurgebied is.

Oostvaardersplassen ligt tussen Almere Buiten in en Lelystad en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Almere Buiten heeft diverse buurten die allemaal een naam hebben en waarvan de straten corresponderen met de buurtnaam. Dit stadsdeels heeft aan de ene kant een dorpsgevoel en aan de andere kant ook verstedelijking. Van beide is er aanbod. Ik zou zeggen: niet te groot en niet te klein.

Centraal loopt er de evenaar waar een aantal buurten aan gelegen zijn. Via dreven en randwegen kun je overal makkelijk komen.

Buurten in Almere Buiten

Sierradenbuurt, Stripheldenbuurt, Eilandenbuurt, Indische Buurt, Seizoenenbuurt, Regenboogbuurt, Bloemenbuurt, Faunabuurt, Landgoederenbuurt, Oostvaardersbuurt, Bouwmeesterbuurt en de Molenbuurt waar een groot deel huur in het lagere segment is.

De buurten kenmerken zich door vernoeming naar de buurt zoals Regenboogbuurt. De straten hebben allemaal een naam van een kleur. In de Landgoederenbuurt hebben de straten een naam van een landgoed zoals Middachtenlaan. Middachten is een landgoed bij Arnhem.

Er wonen ongeveer 58.000 mensen (2022) en veelal wonen deze in koopwoningen. Almere Buiten heeft slechts 25% in de sociale huur aan woningen. Over het algemeen liggen de prijzen van de koopwoningen tussen de € 300.000,- en € 400.000,-. Wilt u een woning kopen in Almere Buiten dan weet u nu ongeveer wat u van de woningmarkt kan verwachten, uiteraard zijn er prijsverschillen tussen huizen en ook wijken.

Winkelcentrum in Almere Buiten

Het leuke van Almere Buiten is de gezelligheid van een winkelcentrum met N.S. station en veel herkenbare winkels en zelfs een zwembad. Kortom het heeft veel te bieden. Er is keuze uit meerdere supermarkten en voor elke portemonnee zijn er winkels in Almere Buiten.

Almere Buiten heeft overigens 2 stations zowel in hartje centrum als in de buurt van het voorgezet onderwijs aan de Evenaar en het Oostvaardersstation. Ook bussen stoppen daar en dat is zeker van meerwaarde.

Lekker eten kan je er ook. Er zijn veel goede kleine restaurantjes te vinden. Maar ook makkelijke snelle happen tentjes zoals snackbars en pizzeria’s.

In DoeMere kan je terecht voor inrichting van je woning. Er zitten veel bekende bedrijven die keukens, badkamers, meubels, media, bedden en kasten verkopen. Men komt van heinde en ver om hier te winkelen. Alles dicht bij elkaar en overdekt met voldoende parkeerplaatsen maakt het voor veel mensen van binnen en en buiten Almere aantrekkelijk om te winkelen. 

Almere Buiten kent ook 2 grote tuincentra’s. Een staat bij Doemere en de andere in het buitengebied, maar goed bereikbaar. Tegen de kerst verkopen ze buiten op het parkeer terrein de beste oliebollen en appelflappen van Nederland (vind ik).

Basis en Voortgezet Onderwijs Almere Buiten

Ook het onderwijs is er goed geregeld. Almere Buiten telt circa 20 basisscholen en 4 tot 5 scholen in het voortgezet onderwijs. Van VMBO tot aan het Gymnasium.

Montessorionderwijs, regulier onderwijs, christelijk onderwijs etc. Er is altijd wel een school te vinden waar de kinderen naar toe kunnen.

Een woning kopen in Almere Buiten brengt een ruim aanbod aan woningen, voorzieningen en keuzes met zich mee.

Bereikbaarheid Almere Buiten

Met onze vrije fietspaden (kruizen niet zo heel vaak met drukke wegen) en de vrije busbanen zijn de voorzieningen altijd goed bereikbaar.  Je kunt overal naar toe fietsen, zelfs naar het Markeermeer.Vanuit Almere Buiten is de A6 en A27 goed aan te rijden. Met 20 minuten rijden is Amsterdam in beeld en met 30 minuten rijden is dat Utrecht. Veel mensen komen hier wonen omdat het in het “midden”van het land gelegen is. Dat maakt Almere in zijn geheel populair en kopen in Almere Buiten een logische en fijne keuze.

Voor Almere Buiten kiezen om te wonen is kiezen voor een groene omgeving, nog enigszins met een dorpskarakter en kiezen voor gezelligheid en betrokkenheid.

Hoeveel mensen wonen er in Almere Buiten?

Er wonen ongeveer  58.000 mensen (2022) en veelal wonen deze in koopwoningen. Almere Buiten heeft slechts 25% in de sociale huur aan woningen. Over het algemeen liggen de prijzen van de koopwoningen tussen de € 300.000,- en € 400.000,-.

Het leuke van Almere Buiten is de gezelligheid van een winkelcentrum met N.S. station en veel winkels en zelfs een zwembad. Kortom het heeft veel te bieden. Er is keuze uit meerdere supermarkten en voor elke portemonnee zijn er winkels in Almere Buiten.

Welke diensten leveren wij als NVM makelaar voor mensen die willen verkopen of kopen in Almere Buiten

Wij zijn NVM makelaar en specialist in Almere & Lelystad sinds 1988.

Een huis aankopen of verkopen is niet zomaar iets. Het vraagt kennis van de markt, ervaring, veel papier- en regelwerk en niet te vergeten een hoop tijd.

Van Westrhenen Makelaardij heeft alle kennis en expertise in huis én neemt je al dat werk uit handen. Wij regelen alles van A tot Z en zullen je in het gehele traject ontzorgen. Wij zorgen ervoor dat alles duidelijk is en dat u precies op de hoogte bent van de juiste prijs en de voor en nadelen van elke woning. Van taxatie naar bouwkundige keuring tot oplevering, wij staan u voortdurend bij. Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar en staan voor je klaar. Per mail, per telefoon of per whatsapp. Altijd en overal.

Klik hier om meer te lezen over onze aankoop diensten of hier voor onze verkoopdiensten. Wij helpen u verkopen of kopen in Almere Buiten.

Logo van Van Westrhenen makelaardij op witte achtergrond

NVM makelaar om te kopen in Almere Buiten

Almere Buiten is een populaire woonwijk in Almere en is in trek bij mensen die op zoek zijn naar een ruime en groene omgeving. Veel mensen besluiten om hier een huis te kopen, waardoor er een grote vraag is naar NVM makelaars in Almere Buiten. In deze blog zullen we een aantal redenen bespreken waarom je zou moeten overwegen om een huis te kopen in Almere Buiten en wat de rol van NVM makelaars is in dit proces.

Almere Buiten is een groene en ruime woonwijk, waardoor het een perfecte locatie is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en groene omgeving. De wijk is omgeven door natuurgebieden en water, waardoor je altijd de mogelijkheid hebt om lekker te wandelen en te genieten van de natuur. Daarnaast is Almere Buiten ook voorzien van veel voorzieningen, zoals scholen, winkels en restaurants, waardoor je alles binnen handbereik hebt.

Huis kopen in Almere Buiten en het belang van een NVM makelaar

Wanneer je besluit om een huis te kopen in Almere Buiten, is het belangrijk om een NVM makelaar in te schakelen. NVM makelaars zijn gespecialiseerd in het verkopen en kopen van huizen en hebben daardoor de kennis en ervaring om je te helpen bij het vinden van het perfecte huis. Ze weten precies wat er speelt op de huizenmarkt in Almere Buiten en kunnen je daardoor goed adviseren bij het maken van een aankoopbeslissing.

Een NVM makelaar in Almere Buiten kan je ook helpen bij het onderhandelen over de prijs van het huis en bij het regelen van de juridische zaken. Zij zorgen ervoor dat alles volgens de regels verloopt en dat je zeker bent van een soepele en succesvolle aankoop.

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing, en daarom is het belangrijk om de juiste makelaar te vinden. In Almere Buiten is NVM makelaar Almere Buiten dé expert op het gebied van het kopen van een huis. In dit artikel gaan we in op de voordelen van het werken met een NVM makelaar in Almere Buiten.

Voordelen van NVM makelaar Almere Buiten

 • Deskundigheid: NVM makelaars zijn opgeleid en gecertificeerd en beschikken over jarenlange ervaring in de branche. Hierdoor zijn ze in staat om u op de best mogelijke manier te begeleiden bij het kopen van een huis.
 • Kenmerken van de buurt: NVM makelaars hebben veel kennis over de buurt Almere Buiten en kunnen u informeren over bijvoorbeeld de omgeving, het niveau van criminaliteit, de voorzieningen, etc.
 • Verbindingen: NVM makelaars hebben een groot netwerk in de branche, wat betekent dat ze u in contact kunnen brengen met de juiste mensen, zoals aannemers, inspecteurs, etc.
 • Marktkennis: NVM makelaars zijn op de hoogte van de actuele marktprijzen en kunnen u daarom adviseren over de waarde van het huis waarin u geïnteresseerd bent.
 • Bemiddeling: In geval van problemen tijdens de aankoop, kan een NVM makelaar fungeren als bemiddelaar om tot een oplossing te komen.

Waarom kiezen voor NVM makelaar Almere Buiten

NVM makelaar Almere Buiten biedt dus veel voordelen. Als u op zoek bent naar een huis in Almere Buiten, is het daarom verstandig om te kiezen voor een NVM makelaar. Zij zullen u helpen bij het vinden van het perfecte huis en u begeleiden bij het gehele aankoopproces. Bovendien zijn NVM makelaars verplicht om uw belangen te behartigen en te zorgen voor een transparante en soepele aankoopprocedure.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar  de waarde van  jouw woning?

Woningwaarde berekenen