Uw woning verkopen: het eerste gesprek

Een eerste gesprek bestaat uit een kennismaking met ons en het maken van een waardebepaling van uw woning. Dit gesprek kost u niets en is geheel gratis. U zit ook nergens aan vast. 

Het gesprek duurt ongeveer één uur. De makelaar komt bij u thuis langs en zal een presentatie laten zien over:

  • De huidige woningmarkt
  • Ons team
  • Onze service

Uiterlijk 2 werkdagen na het gesprek ontvangt u van ons een offerte en een waardebepaling van uw woning per mail.

afspraak aanvragen

Waardebepaling

 De waardebepaling is een belangrijk onderdeel van het eerste gesprek. De makelaar loopt samen met u door de woning. Ze zal een aantal notities maken en vragen stellen. Voelt u ook vrij om zelf zoveel te vertellen als u wilt. Hoe meer wij over een woning weten, hoe beter wij de waarde kunnen vastleggen. Na het gesprek zal de makelaar op kantoor nog onderzoek doen naar de markt, om ze een reële waarde bij u neer te kunnen leggen. U ontvangt de waardebepaling binnen 2 dagen na ons gesprek.

Kennismaking

 Het verkopen van uw woning is een intensief traject waarin een goede samenwerking met de makelaar belangrijk is. Een belangrijk onderdeel van een eerste gesprek is dan ook het kennismaken met elkaar. Wij lichten onze service toe en vertellen wat over het proces van een woning verkopen. Voor u een goede gelegenheid om te kijken of het klikt. 

Moet ik mijn woning alvast opruimen/opknappen?

 Een makelaar heeft veel ervaring en kijkt op objectieve manier naar de woning. Het is niet nodig om dagenlang te poetsen. Wel is het fijn als u een beetje opruimt, zoals u dat ook zou doen als u vrienden op bezoek krijgt bijvoorbeeld. 

Met het opknappen van de woning kunt u het beste even wachten! De makelaar kan u juist advies geven over wat u kunt doen om uw woning beter te verkopen. Er zijn wellicht dingen aan uw woning die u irriteren, maar die voor kopers minder uitmaken. Dingen die u zelf niet ziet kunnen juist weer wél de verkoop bevorderen. Voordat u uw gereedschapskist pakt, kunt u dus het beste eerst het advies van de makelaar afwachten.

Hoe kan ik de afspraak voorbereiden?

 Voor een eerste gesprek hoeft u niet veel te doen. In eerste instantie willen we vooral graag kennismaken met u en de woning zien. Het is fijn als u een kopie van een plattegrond heeft die de makelaar mee kan nemen, met name als u er al langer dan 5 jaar woont en/of een nieuwbouwwoning heeft. Verder hebben wij nog geen documenten nodig, dit komt in een latere fase. U kunt zich verder voorbereiden door uw woning enigszins op te ruimen, maar u hoeft hier geen dagen aan te besteden.

Benieuwd naar  de waarde van  jouw woning?

Woningwaarde berekenen